Novosti na portalu

Obiščite prenovljeni spletni portal www.visitdolenjska.eu


Predstavitev projekta Združenju hrvaških turističnih agencij Več >>

Odmevi v medijih ob zaključni prireditvi...  Več >>

Sodelovali smo z Adria Mobile kolesarskim klubom. Več >>

Aktivne počitnice in turistično ponudbo lahko izberete s klikom na pohodništvo, kolesarjenje, jahanje ali veslanje oziroma na interaktivnem zemljevidu poščete območje, ki vas zanima, naredite povečavo in s klikom na pot ali ponudnika pridobite dodatne informacije.

 Vremenska napoved
Zadnji popravki na portalu: 2. marec 2015
>>
Mobilni portal
Z mobilnim telefonom lahko dostopate do tematskih poti, ponudnikov in vse lahko pregledate tudi na zemljevidu.
>>
Sodelujoči partnerji


Domov / Mobilni portal

Mobilni portal

Z mobilnim telefonom lahko dostopate do tematskih poti, ponudnikov in vse lahko pregledate tudi na zemljevidu.

Vsebina portala je dosegljiva na naslovu http://activeslovenia.mobi

Mobilni portal vsebuje enake vsebine kot ta portal, vendar ima poglede in vsebine prilagojene za male zaslone mobilnih naprav. Do vsebin lahko dostopate z novejšim mobitelom, kateri omogoča dostop do interneta. Za pravilen prikaz zemljevida, mora vaš mobilnik omogočati tudi izvajanje Javascripta. V primeru, da tega ne omogoča, si lahko na telefon posnamete brezplačni internet pregledovalnik za mobilne telefone OperaMini - http://operamini.com

Izgled mobilnega portala na simulaciji mobilne naprave si lahko ogledate tukaj!


Uporaba GPS

V primeru, da ima vaš mobitel vgrajen GPS ali A-GPS sprejemnik si lahko naložite aplikacijo "GPS Lokacija" s katero lahko ob spoznavanju jugo-vzhodne Slovenije na terenu pridobite informacije o ponudbi v bližini vaše dejanske lokacije na terenu. Aplikacija vam bo na zaslonu prikazala vaš položaj in ponudbo v bližini.

Za uporabo aplikacije "GPS Lokacija" potrebujete mobilno napravo z vgrajenim GPS ali A-GPS modulom in podpiro za Javo in paket Java Location API (JSR-179).


Aplikacijo si laho prenesete tukaj!

Po namestivi zaženite aplikacijo. Aplikacija bo samodejno poskušala poiskati signal GPS ter bo prikazala vaš položaj v privzetem brskalniku. Z izbiro ukaza »Ponovi« bo aplikacija ponovno poiskala signal GPS in prikazala položaj. Z izbiro ukaza »Izhod« se aplikacija zapre.


Primer uporabe aplikacije na Noki 6220 Classic:

Aplikacija se instalira v Applications --> My own --> GPSLocation. Tukaj jo tudi poženemo. Po zagonu nas vpraša: "Security warning: Allow application GPSLocation to use Positioning data?" Odgovorimo z "Yes" in  prikaže nam koordinate. Potem na opozori "Security warning: Allow application GPSLocation to use network and send or recive data?" odgovorimo z "Yes" - kar pomeni, da se strinjamo, da se mobitel poveže na internet in nam prenese podatke s strani http://activeslovenia.mobi. Odpre se internetni brskalnik in na zemljevidu nam prikaže lokacijo, kjer se nahajamo ter ponudbo v bližini.

OPOZORILO: Vaš mobilni operater vam zaračuna prenos podatkov po ceniku glede na vašo sklenjeno pogodbo!

Letak o uporabi mobilnega portala!
AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI

Fotografije
Mobilni portal
Zemljevid
Digitalniortofoto - DOF

Pripete datoteke

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila