Po poteh dediščine Dolenjske in Bele Krajine
Glavna območja dediščine
Nekaj namigov za izlete in počitnice
Programi po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine
Promocijsko-prodajni katalog
Gostinska ponudba
Prenočevanje
Nakupi
Informacije
Povezave
Lokalni vodiči
Taxi
Kontakt
Aktualno
Prireditve

Slovenija je ena najmanjših evropskih držav z bogato naravno in kulturno dediščino. Na Dolenjskem in v Beli krajini, najjužnejših pokrajinah Slovenije, je ta dediščina še posebno bogata. Tukaj boste našli številne kraje z bogato zgodovino in arheološka najdišča, odkrili bogato tradicijo življenja ljudi na podeželju, spoznali njihovo kulturo, šege in navade, poskusili dobra domača vina, okusno hrano ter občudovali prekrasno pokrajino. Ponuja se vam vse, kar potrebujete za edinstvene počitnice.
 

Po zgodbe kočevskih gozdov in bregov reke Kolpe
Po pehar belokranjskih dobrot
Po mir dolenjskih cerkva in samostanov
Po mir belih menihov
Po dolini reke Krke
Po lepote rečnih izvirov
Po krajih drugačnega veselja
Po pesmi vinskih krajev
Po cvičkovi deželi
Po najlepše spomine dveh pokrajin
Po sledeh grajskih doživetij
Prireditve na območju Dolenjske in Bele krajine

 

Turistični programi, zbrani v tej brošuri, vas bodo vodili po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine in vam pomagali, da si boste potovanje prilagodili svojim željam. Usmerjali vas bodo do privlačnih turističnih zanimivosti, podali informacije o gostinskih ponudnikih, možnostih prenočevanja, nakupov izdelkov domače obrti in mestih, kjer boste dobili dodatne informacije. Pri vsakem programu je navedenih nekaj gostinskih ponudnikov, ponudnikov prenočišč in možnosti nakupov domačih pridelkov in izdelkov. Vsak ponudnik je omenjen samo enkrat v enem izmed programov, vi pa lahko izbirate tudi med ponudniki iz drugih programov, ki vključujejo posamezne kraje na vaši poti.

S pomočjo teh programov se boste lažje podali na pot, obiskali gradove in srednjeveške samostane, vasice z okrašenimi cerkvicami, zdravilišča in mestne trge. Občudovali boste reke in potoke, skupaj s pticami prisluhnili čudovito mehki in valoviti pokrajini, se poveselili s prijaznimi in gostoljubnimi domačini na tradicionalnih prireditvah ter spoznali izdelke njihovih spretnih rok.