Po poteh dediščine Dolenjske in Bele Krajine
Glavna območja dediščine
Nekaj namigov za izlete in počitnice
Programi po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine
Promocijsko-prodajni katalog
Gostinska ponudba
Prenočevanje
Nakupi
Informacije
Povezave
Lokalni vodiči
Taxi
Kontakt
Aktualno
Prireditve

Na Dolenjskem in v Beli krajini, najjužnejših pokrajinah Slovenije, je ta dediščina še posebno bogata. Kulturna krajina, mesta, vasi, ponosni ter gostoljubni Dolenjci in Belokranjci vas vedno vabijo, da jih obiščete. Tukaj boste našli številne kraje z bogato zgodovino in arheološka najdišča, odkrili bogato tradicijo življenja ljudi na podeželju, spoznali njihovo kulturo, šege in navade.

Združite to s prekrasno pokrajino, ki vas kar vabi, da jo odkrijete s sprehodi, kolesarjenjem, ribolovom, vožnjo s čolnom ali pa tudi kako drugače. Ponuja se vam vse, kar potrebujete za edinstvene počitnice. Poskusite dobra domača vina, okusno hrano ter se pogovorite s prijaznimi in gostoljubnimi domačini...


Od prazgodovine do danes
Kmetije in vinogradi
Vinske ceste
Staro in moderno
Kras in zeleni gozdovi
Glavna območja dediščine
Prireditve, sejmi in kulturni dogodki
Domača kuhinja in vino
Zdravilišča
Javni prevoz in možnosti nastanitve
Sprehodi, kolesarjenje in razgledne vožnje
Podrobnejše informacije

Poti dediščine Dolenjske in Bele krajine vas vabijo na prijetno potovanje, polno zanimivosti, ki ga boste lahko prilagodili svojim željam.

Obiščite gradove in srednjeveške samostane, vasice z okrašenimi cerkvicami, zdravilišča in mestne trge. Občudujte reke in potoke ter se sprehodite ob njih. Skupaj s pticami prisluhnite čudovito mehki in valoviti pokrajini, poveselite se z domačini na tradicionalnih prireditvah, spoznajte izdelke njihovih spretnih rok.