Po poteh dediščine od Idrijce do Kolpe
Programi po poteh dediščine od Idrijce do Kolpe
Promocijsko-prodajni katalog
Prireditve
Gostinska ponudba
Prenočevanje
Nakupi
Informacije
Povezave
Kontakt
Aktualno
Lokalna akcijska skupina

 

 


Slovenija je ena najmanjših evropskih držav z bogato naravno in kulturno dediščino. V programih po poteh dediščine od Idrijce do Kolpe boste našli številne kraje z bogato zgodovino in arheološka najdišča, odkrili bogato tradicijo življenja ljudi na podeželju, spoznali njihovo kulturo, šege in navade, poskusili dobro domačo hrano ter občudovali prekrasno pokrajino. Ponuja se vam vse, kar potrebujete za edinstvene počitnice.
 

Kjer se čipke s srebrom prepletajo
Kjer so živeli pastirci
Kjer so čarovnice naravo začarale
Kjer so nastajale bloške smuči
Kjer Peter Klepec nabira moči
Kjer so čarovnice naravo začarale
Kjer je ljubezen našla zavetje
Kjer se naravi prepustimo
Kjer se roma k lipam in k svetnikom
Prireditve po poteh dediščine od Idrijce do Kolpe
Turistične poti

 

Turistični programi, zbrani v tej brošuri, vas bodo vodili po poteh dediščine od Idrijce do Kolpe in vam pomagali, da boste potovanje prilagodili svojim željam. Usmerjali vas bodo do privlačnih turističnih zanimivosti, podali informacije o gostinskih ponudnikih, možnostih prenočevanja, nakupov izdelkov domače obrti in mestih, kjer boste dobili dodatne informacije. Pri vsakem programu je navedenih nekaj gostinskih ponudnikov, ponudnikov prenočišč in možnosti nakupov domačih pridelkov in izdelkov. Vsak ponudnik je omenjen samo enkrat v enem izmed programov, izbirate pa lahko tudi med ponudniki iz drugih programov, ki vključujejo posamezne kraje na vaši poti.

S pomočjo teh programov se boste lažje podali na pot, obiskali gradove in srednjeveške samostane, vasice z okrašenimi cerkvicami, stara mestna jedra in trge. Občudovali boste reke in potoke, skupaj s pticami prisluhnili čudovito mehki in valoviti pokrajini, se poveselili s prijaznimi in gostoljubnimi domačini na tradicionalnih prireditvah ter spoznali izdelke njihovih spretnih rok.