Po poteh dediščine od Idrijce do Kolpe
Programi po poteh dediščine od Idrijce do Kolpe
Promocijsko-prodajni katalog
Prireditve
Gostinska ponudba
Prenočevanje
Nakupi
Informacije
Povezave
Kontakt
Aktualno
Lokalna akcijska skupina

 

 Slovenija leži na stiku Alp, Dinarskega sveta, Panonske kotline, na JZ pa meji na Jadransko morje. Je ena najmanjših in najlepših držav Evrope, pri tem pa ima tudi bogato zgodovino in dediščino, ki ju je vredno raziskati. V naših starodavnih gozdovih in gorah vlada brezčasen mir, ki ga ne vznemirja utečeni ritem kmečkega in vaškega življenja. Naša mesta so resda majhna, vendar je v njih veliko muzejev, trgovin in galerij, prelepe arhitekture in drugih zanimivosti, ki jih lahko raziščete, privoščite pa si seveda lahko tudi okusne jedi, značilne za različne slovenske pokrajine.

Ta posebni in malo znani del Evrope vam nudi veliko možnosti. Če se radi sprehajate ali kolesarite po naravi, če si želite ogledati gotsko, baročno in kmečko arhitekturo ali tehniško dediščino, če ste ljubitelji dobre hrane in pijače ali če preprosto želite pobegniti iz napetega mestnega življenja - za vsakogar se najde kaj. Če se odpravite po poteh naravne in kulturne dediščine, si boste lahko ogledali številne zanimive kraje, ki jih je mogoče primerjati z najlepšimi spomeniki v Evropi.


Naravna dediščina
Zgodovina
Kultura in umetnost
Kulturna krajina
Ljudske navade in običaji
Domača in umetna obrt
Glavna območja dediščine
Hrana in pijača
Podrobnejše informacije

Če obiščete našo deželo v ledenem okrasu zime ali med svežimi vonji in glasovi pomladi, v toplem zrelem poletju ali takrat, ko jesenski meseci barvajo pokrajino - vedno boste dobrodošli. Veselimo se vašega obiska in z veseljem vas bomo seznanili z bogastvom svoje naravne in kulturne dediščine. Pridite k nam na obisk in ostanite tu na oddihu!

Bogata naravna dediščina je navdihovala številne pomembne in vplivne slovenske zgodovinske osebnosti. V čudoviti pokrajini lahko zasledujete korenine slovenskega jezika, kulture in identitete.

Ta vodnik prikazuje samo nekaj najpomembnejših krajev in značilnosti dežele, ki se razprostira od obronkov Alp do reke Kolpe. Prijetnih doživetij naše dežele pa je lahko še veliko več, kakor smo jih mogli vključili na te strani!